Küldetésnyilatkozat

A Savaria Múzeum küldetésnyilatkozata

Itt múlt jelent jövőt.

Gyűjteményeink – és ami mögöttük van

Alapvető és elsődleges feladatunk a ránk bízott anyagi és szellemi örökség megőrzése. Nemcsak megóvjuk és gyarapítjuk, hanem mindenki számára hozzáférhetővé is tesszük a kulturális és természeti örökségünket képező tárgyakból és a kapcsolódó adatokból álló gyűjteményeinket. 

Múzeumaink

Múzeumaink sokkal többek olyan épületeknél, ahol pusztán gyűjteményeket őrzünk, és kiállításokat mutatunk be. Ezek olyan találkozóhelyek, ahol együtt lehetünk barátainkkal, találkozhatunk ismerőseinkkel, a hétköznapok monotóniájából kiszakadva, élményekben gazdagodva gyarapíthatjuk ismereteinket. Azért dolgozunk, hogy örömmé tegyük mindenki számára az élethosszig tartó tanulást.

Munkatársaink

Munkatársaink büszkék arra, hogy ebben az intézményben dolgozhatnak, ahol speciális tudásuk birtokában örömmel néznek szembe a legnehezebb szakmai kihívásokkal is. Olyan munkahelyet teremtünk, ahol mindenki a legtöbbet adhatja önmagából. Ezért fejlesztjük kollégáinkat oktatással és szerepvállalásuk lehetőségének megteremtésével. 

Szövetségeseink

Stratégiai partnereink a helyi, regionális, országos és határon túli közösségek, akikkel közreműködünk tudományos, oktatási, kulturális és turisztikai lehetőségeink feltárásában, hogy hozzájáruljunk mindnyájunk gazdagodásához és céljaink megvalósításához.

Elért eredményeinkkel nemcsak Szombathely és Vas megye, de Magyarország sikereit gyarapítjuk, szűkebb és tágabb otthonunk hírnevét öregbítjük. Célunk, hogy elődeink nyomdokain haladva továbbadjuk intézményünk szellemiségét a múzeumot fenntartó közösségek számára.

Mindenkit arra ösztönzünk, hogy osztozzon velünk küldetésünkben!